Vuoden Leipäkauppa 2019 -kilpailun alueelliset ehdokkaat

16.10.2018


Suomen Leipuriliitto ry:n järjestämän Vuoden Leipäkauppa-kilpailun alueelliset ehdokkaat julkistetaan tänään 16.10.2018 kansainvälisen Maailman Leipäpäivän kunniaksi. Leipuriliiton alueyhdistykset ovat tällä kerralla valinneet ehdokkaat pienempien päivittäistavarakauppojen sarjassa ja asettaneet ehdolle Vuoden 2019 Leipäkaupaksi seuraavat kaupat:

K-Market Herkkukirsikka, Suomussalmi

K-Market Ylämylly, Liperi

K-Supermarket Arabia, Helsinki

K-Supermarket Hansa, Ulvila

K-Supermarket Härkätie, Somero

K-Supermarket Ilmajoki

K-Supermarket Jeppis, Pietarsaari

K-Supermarket Kuninkaankulma, Tampere

K-Supermarket Pudasjärvi

K-Supermarket Rakuuna, Lappeenranta 

K-Supermarket Rokkala, Mikkeli

S-market Gerby, Vaasa, Osuuskauppa KPO 

S-market Vaajala, Vaajakoski

Jokaiselle myymälälle annetaan tänään ehdokkuudesta kertova ”Ehdolla Vuoden 2019 Leipäkaupaksi” -banderolli.

Vuoden Leipäkauppa-kilpailu järjestetään nyt jo kahdennenkymmenennen kolmannen kerran. Valintaan voivat vaikuttaa myös kuluttajat sekä ehdolle asetetut myymälät itse. Kuluttajat voivat osallistua Vuoden Leipäkaupan valintaan äänestämällä omaa suosikkiaan ehdokaskaupoista osoitteessa https://www.facebook.com/VuodenLeipakauppa. Facebookissa äänestäneiden kesken arvotaan jokaisen ehdokaskaupan alueella iso kassillinen leipää ja muita leipomoherkkuja. Äänestysaika on 17.-30.10.2018.

Ehdokasmyymälöitä pyydetään puolestaan lähettämään Suomen Leipuriliitolle perustelut ja kuvia/video leipäosastoon paneutumisesta ja siinä onnistumisesta. Esiraati käy läpi perustelut sekä kuluttajien kommentit ja valitsee niiden mukaisesti 3-5 finalistia. Suomen Leipuriliiton valitsijaraati vierailee finalistimyymälöissä ennalta ilmoittamattomana aikana ja valitsee niiden joukosta voittajan.

Voittaja palkitaan ensi helmikuussa Vuoden Leipäkauppa 2019 -tittelillä. Tunnustus myönnetään päivittäistavarakaupalle, joka on esimerkillisesti paneutunut ja panostanut leipomotuotteiden kauppaan ja huomioinut monipuolisesti kuluttajien toiveet ja tarpeet. Vuoden Leipäkauppa -tunnustuksella palkitaan sekä kauppa että sen leipäosaston henkilökunta suomalaisen leipäkulttuurin ja leivän arvostuksen hyväksi tehdystä työstä.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa olennaisia kriteereitä ovat valikoiman monipuolisuus ja tuoreus sekä paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten leipomotuotteiden saatavuus. Edellä mainitun lisäksi tärkeää on, että tuotteet on valmistettu Suomessa. Myös sesongit ja erityisruokavaliot tulisi huomioida leipäosastolla. Lisäksi kiinnitetään huomiota leipäosaston yleisvaikutelmaan, siisteyteen ja järjestykseen, tuotteiden esillepanoon, osaston omaleimaisuuteen sekä henkilöstön asiantuntemukseen ja palvelualttiuteen.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa ovat joka toinen vuosi mukana hypermarketit ja tavaratalot, joka toinen vuosi pienemmät päivittäistavarakaupat. Vuoden 2018 Leipäkaupaksi valittiin Pohjois-Karjalan Osuuskaupan Prisma Joensuu hypermarkettien ja tavaratalojen sarjassa.