Yrittäjätunnustukset Kaisa Marinille ja Nya Wi-Box Bagerille

10.9.2019

Kainuun Vuoden Nuori Yrittäjä -tunnustuksen on tänä vuonna saanut Kaisa Marin, Leipomo- ja kondiittoriliike Pekka Heikkinen & Kumpp, Kajaani.    Raaseporin yrittäjät on puolestaan nimennyt Vuoden yrittäjäksi Wi-Box Bakery & Kitchenin Tammisaaresta.

Kaisa Marin tuli Leipomo- ja kondiittoriliike Pekka Heikkinen & Kumpp.Oy:n yrittäjäksi ja toimitusjohtajaksi vuonna 2016 sukupolvenvaihdoksessa. Hän jakaa yrittäjävastuun yhdessä veljensä Juuso Marinin kanssa.

Nuorten yrittäjien menestystekijöitä ovat rohkeus ja verkostoitumistaito. Leipomosuvun vahvuus on joka sukupolvella tehdä omalla tyylillä eteenpäin katsovaa ja maistuvaa toimintaa. Kaisa Marin on leipomon palon (keväällä 2018) jälkeen rohkeasti ja aktiivisesti pitänyt yllä yrityksen julkisuuskuvaa etsien samalla uusia ratkaisuja toiminnan jatkumiselle. Toiminta käynnistyikin uudelleen keväällä 2019 ja yritys päätti investoida uusin leipomotiloihin. Kaisa on aktiivinen vaikuttaja sekä muutenkin toimelias ja positiivinen persoona, joka haluaa kehittää koko Kajaania ja tehdä kaupungista vetovoimaisemman. Kaisa on ollut useasti esillä mediassa kertomassa positiivista viestiä yrityksestään ja koko Kainuusta.

Vuonna 1951 perustetun Wi-Box Bakery:n nykyiset omistajat Mika ja Annika Äbb ottivat leipomosta vastuun vuonna 1999. Leipomossa leivotaan päivittäin 70-75 erilaista tuotetta ja viikonloppuisin enemmän.

Vuoden yrittäjä 2019 -palkinnon perusteluissa korostetaan, että Wi-Box on nostanut laadullaan alan rimaa koko maan tasolla, kehittänyt jatkuvasti toimintojaan ja ollut perinteisellä alalla kuitenkin nuorekas. Yritys on esimerkiksi hyvin esillä sosiaalisissa medioissa. Wi-Box on onnistunut synnyttämään alueelle uutta elämää ja luonut palvelua, jota on kaivattu.