Uutiset
Leipuri 7/2019 pääkirjoitus: Leipomotyölaki ja sen soveltamisala - surullinen esimerkki suomalaisesta työlainsäädännöstä
24.10.2019
Lue Pääkirjoitus 7/2019: Leipomolaki ja sen soveltamisala - surullinen esimerkki suomalaisesta työlainsäädännöstä Läs Ledaren 7/2019: Lagen om arbetet i bagerier och dess tillämningsområde - ett…
Vuoden Leipäkauppa 2020 -kilpailun alueelliset ehdokkaat
16.10.2019
Suomen Leipuriliitto ry:n järjestämän Vuoden Leipäkauppa-kilpailun alueelliset ehdokkaat julkistettiin 16.10.2019 kansainvälisen Maailman Leipäpäivän kunniaksi. Leipuriliiton alueyhdistykset ovat…

Markku Vengasaho on ehdolla Euroopan vuoden ammatilliseksi opettajaksi
20.9.2019
Lehtori Markku Vengasaho on ehdolla Euroopan komission järjestämässä ”Vocational Excellence Awards” -kilpailussa ammatillisten opettajien kategoriassa. Oppilaitokset ympäri Eurooppaa ovat saaneet…
Leipuri 6/2019 pääkirjoitus: Suomalainen oikeusvaltio - järjestäytymättömät yritykset yhteiskunnan alinta pohjasakkaa?
12.9.2019
Lue Leipuri 6/2019 pääkirjoitus: Suomalainen oikeusvaltio - järjestäytymättömät yritykset yhteiskunnan alinta pohjasakkaa? Läs Leipuri 6/2019 ledaren:Den finländska rättstaten – icke-organiserade…
Yrittäjätunnustukset Kaisa Marinille ja Nya Wi-Box Bagerille
10.9.2019
Kainuun Vuoden Nuori Yrittäjä -tunnustuksen on tänä vuonna saanut Kaisa Marin, Leipomo- ja kondiittoriliike Pekka Heikkinen & Kumpp, Kajaani. Raaseporin yrittäjät on puolestaan nimennyt Vuoden…
Tasavallan presidentin Leipäviikon tervehdyksessä mukana myös Savon Leipomoydhistys
9.9.2019
Leipäviikon alkajasiksi maanantaina 9.9.2019 Leipätiedotus vei perinteisen leipätervehdyksen Tasavallan presidentti Sauli Niinistölle. Mukana tervehdyksessä oli Savon Leipomoyhdistys ry, jonka…
Leipäviikkoa vietetään 9.-15.9.2019
9.9.2019
Perinteinen Leipäviikko viikolla 37 keskittyy tänä vuonna kauraan Suomalaiset syövät kauransa nyt leipänä! Suomalainen syö mieluiten terveellisen kauran kauraleipänä. Tämä käy ilmi Leipätiedotus ry:n…
Korkein hallinto-oikeus määräsi Leipuriliitolle 30 000 euron seuraamusmaksun
20.8.2019
Korkein hallinto-oikeus on tänään 20.8.2019 antamassaan päätöksessä määrännyt Suomen Leipuriliitto ry:lle 30 000 euron seuraamusmaksun, koska KHO on katsonut, että Leipuriliitto antoi vuosina…
Ruokatieto lanseeraa Suomalaisen ruoan päivän 4.9.2019
15.8.2019
Ruokatieto lanseeraa maailman ensimmäisen suomalaisen ruoan päivän, jota juhlistetaan 4.9.2019. Suomalainen ruoka on päivänsä ansainnut: oman maamme ruoka on ainutlaatuinen ja maistuva yhdistelmä…
Leipomo- ja konditoriayrittäjät kokoontuvat Suomen Leipuriliiton vuosikokoukseen ja kesäpäiville Mikkeliin 9.-11.8.2019
8.8.2019
• Paikallisten ja lähellä leivottujen leipien ja muiden leipomo- ja konditoriatuotteiden merkitys kasvaa edelleen kuluttajien keskuudessa – kauraleipä edellä • Pienten ja keskisuurten yritysten…
Leipuri 5/2019 pääkirjoitus: Pääasiana hyvät neuvottelusuhteet - tulokset toissijaisia
19.7.2019
Lue tästä Leipuri 5/2019 pääkirjoitus: Pääasiana hyvät neuvottelusuhteet - tulokset toissijaisia Lue tästä Leipuri 5/2019 pääkirjoitus ruotsiksi: Huvudsaken är goda förhandlingsrelationer - resultaten…
Uusi valvontamenetelmä varmistaa mansikan alkuperän
1.7.2019
Luonnonvarakeskus (Luke) ja Ruokavirasto (entinen Elintarviketurvallisuusvirasto Evira) ovat yhdessä kehittäneet analyysimenetelmän suomalaisen mansikan alkuperän varmistamiseksi. Tietokannan…
Leipuri 4/2019 pääkirjoitus: Nykypäivän opettajat – nuorten elämän hallinnan avustajia ja byrokratian pyörittäjiä – mikä on ammatillisen osaamisen tulevaisuus?
6.6.2019
Lue tästä Leipuri 4/2019 pääkirjoitus: Nykypäivän opettajat – nuorten elämän hallinnan avustajia ja byrokratian pyörittäjiä – mikä on ammatillisen osaamisen tulevaisuus? Lue tästä Leipuri 4/2019…
Anssi Räntilä Leivon Leipomosta mukana kilpailemassa Suomalaisesta Menestysreseptistä
3.6.2019
Suomalaisen ruokakulttuurin uutta supertähteä ja menestyjää elintarvikebisnekseen etsitään kilpailussa, joka esitetään TV5:ssä ja Dplayssa uutena tv-ohjelmana. Tässä Suomalainen menestysresepti…

Väitös: Sekä ruisjuuren maitohappobakteerit että suolistobakteerit osallistuvat rukiin terveyttä edistävien ominaisuuksien syntyyn
22.5.2019
Itä-Suomen yliopisto kertoo tiedotteessaan, että proviisori Ville Koistisen väitöstutkimuksessa tehdyt metabolomiikka-analyysit osoittavat sekä ruisjuuren maitohappobakteerien että suolistobakteerien…
Leipuri 3/2019 pääkirjoitus: Yleissitovuus syrjii räikeästi järjestäytymättömiä yrityksiä
25.4.2019
Lue tästä Leipuri 3/2019 pääkirjoitus: Yleissitovuus syrjii räikeästi järjestäytymättömiä yrityksiä Lue tästä Leipuri 3/2019 pääkirjoitus ruotsiksi: Allmänt bindande kollektivavatal diskriminerar…
Leipätiedotus: Neljä palaa leipää päivässä ja pulla joka kolmas päivä
15.4.2019
Suomalainen söi vuonna 2018 ruokaleipää reilu 41 kiloa. Tämä vastaa noin 4 leipäviipaletta päivässä. Kahvileivällä herkutellaan noin joka kolmas päivä. Näin kertoo Leipätiedotus vastikään…
Leipomoille palkintoja Kevätmessuilla ja Lautasella-messuilla
8.4.2019
Helsingin Messukeskuksessa viikolla 14 järjestettyjen Kevätmessujen ja Lautasella-messujen yhteydessä jaettiin palkintoja, joiden saajina leipomot olivat hyvin edustettuina. Alfred Kordelinin säätiön…

Leipuri 2/2019 pääkirjoitus: Kilpailu- ja kuluttajaviraston valtaa pitää hajauttaa muille viranomaisille
6.3.2019
Lue tästä Leipuri 2/2019 pääkirjoitus: Kilpailu- ja kuluttajaviraston valtaa pitää hajauttaa muille viranomaisille Lue tästä Leipuri 2/2019 pääkirjoitus ruotsiksi: Konkurrens- och konsumentverkets…