Uutiset

Viljatuotteilla ja leivällä kevyempi luontojalanjälkiaskel

Sitran ja Jyväskylän yliopiston vastikään julkaisema raportti "Suomalaisten luontojalanjälki" tarjoaa kattavan laskelman siitä, miten kulutustottumuksemme vaikuttavat luonnon monimuotoisuuteen. Ruoka…

Tokmannin yhteydessä toimiva EUROSPAR-supermarket avautuu ensimmäisenä Ylöjärvelle

Ylöjärvellä avataan 12.6.2025 Suomen ensimmäinen Tokmanni-myymälän yhteydessä toimiva EUROSPAR-supermarket. Uusi konsepti yhdistää Tokmannin käyttö- ja päivittäistavarat sekä ruokatuotteet saman katon…

Leipuri-lehden 4-2025 pääkirjoitus: Elintarvikealan tes-ratkaisu - kalleinta leipomoalalle

Lue Leipuri-lehden 4-2025 pääkirjoitus tästä: Elintarvikealan tes-ratkaisu - kalleinta leipomoalalle Läs Ledaren av Leipuri 4-2025 här: Kollektivavtal för livsmedelindustrin - dyrast för…

Savolaiselle mustikkakukolle nimisuoja

Savolainen mustikkakukko on saanut EU:n Suojattu maantieteellinen merkintä (SMM) -nimisuojan. Suojaus perustuu mustikkakukon maineeseen perinteisenä savolaisena leivonnaisena. Piirakan…

Leipuri-lehden 3-2025 pääkirjoitus: Leipomoalan tes-neuvottelut - Toistaako historia itseään vuosikymmenestä toiseen?

Lue tästä Leipuri-lehden 3-2025 pääkirjoitus: Leipomoalan tes-neuvottelut - Toistaako historia itseään vuosikymmenestä toiseen Läs ledaren i Leipuri 3-2025 här: Bageriområdets…

PTT:n ennuste: Kansainväliset jännitteet tuovat epävarmuutta ruokamarkkinoille

Pellervon taloustutkimus PTT arvioi 3.4.2025 julkaistussa ennusteessaan, että ruuan hinta nousee maltillisesti sekä tänä että ensi vuonna. Maitosektorin tuotteiden kysyntä on vahvaa, mikä nostaa…

ETL:n tiedote 30.3.2025: SEL hylkäsi sovintoesityksen jo kolmannen kerran – ”Osoittaa täyttä piittaamattomuutta leipomoalan tulevaisuudesta”

Elintarvikealan työnantajia edustava Elintarviketeollisuusliitto (ETL) pitää käsittämättömänä, että työntekijäliitto SEL on jälleen hylännyt yleisen linjan mukaisen ja tasapainoisen sovintoehdotuksen.

Kosken Leipomon tikkupiispikset mukana kantasolurekisterikampanjassa

Turkulaiset pääsevät 4.4.2025 kello 13-18 maistelemaan Hansatorilla Kosken Leipomon tikkupiispistä, mikäli liittyvät kantasolurekisteriin. Tempauksen takana olivat kauppakeskus Hansakortteli sekä…

S-ryhmä kasvattanut osuuttaan päivittäistavarakaupassa

S-ryhmän markkinaosuus on kasvanut tasaisesti vuoden 2021 jälkeen saavuttaen 48,8 %:n osuuden päivittäistavaramyynnistä. Ero K-ryhmään (33,7 %) on markkinaosuudessa edelleen kasvanut, vaikkakin myös…

Suomen Leipuriliitto ry 125 vuotta 17.3.2025 - Leipomoyritysten edunvalvontaa vuodesta 1900

Suomen Leipuriliitto ry (jäljempänä Leipuriliitto) perustettiin 17.3.1900 ajamaan leipomoalan yritysten asiaa, kun suunnitteilla oli ehdotus uudeksi leipomotyölaiksi. Helsinkiläiset leipurimestarit…

Leipuri-lehden 2-2025 pääkirjoitus: Leipomotyölain pitkä ja värikäs historia päätökseen 1.3.2025

Lue Leipuri-lehden 2-2025 pääkirjoitus tästä Läs Ledaren i Leipuri 2-2025 här

Ruis on oiva täysjyvän lähde - muista myös Ruisleipäpäivä 28.helmikuuta.

Perjantaina Kalevalan päivänä 28.2. vietetään Ruisleipäpäivää. Tätä suosittua täysjyväistä kansallisruokaamme onkin syytä juhlia. Suomalaisista 90 % tietää, että ruis on oiva täysjyvän lähde. Tämä käy…

Eduskunta hyväksyi leipomotyölain muuttamisen

Eduskunta hyväksyi täysistunnossa 19.2. muutoksen koskien leipomotyölain 5 §:n kumoamista ja työntekijöiden lähettämisestä annettua lakia. Muutos hyväksyttiin työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan…

K-Supermarket Lippulaiva Espoo valittiin Vuoden 2025 Leipäkaupaksi

Vuoden Leipäkauppa on tänä vuonna K-Supermarket Lippulaiva Espoo, jonka kauppiaana toimii Juuso Österman. Vuoden Leipäkauppa -kilpailun järjestää Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen.…

Elintarviketeollisuuden tavoitteet puoliväliriiheen

Elintarviketeollisuusliiton tiedote 18.2.2025 Suomea on kohdannut talouden takatalvi, ja kasvumme on sutinut paikallaan jo kauan. Ruoka-ala haluaa olla vetämässä Suomea kestävän kasvun tielle ja antaa…

Lyhyet uutiset elintarvikealalta

Yksi Suomen tunnetuimmista brändeistä, Raision Elovena täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Elovena Kaurahiutaleiden valmistus aloitettiin viipurilaisessa Karjalan Myllyssä vuonna 1925. Samana vuonna mylly…

Leipuri-lehden 1/2025 pääkirjoitus: Paikallinen sopiminen vapautui myös järjestäytymättömille

Lue Leipuri-lehden 1/2025 pääkirjoitus tästä: Paikallinen sopiminen vapautui myös järjestäytymättömille Läs ledaren av Leipuri 1/2025 här: Lokala avtal öppnades även upp för icke-organiserade

Ruis on ylivoimainen - muista myös Ruisleipäpäivä 28.2.

Rukiilla on merkittävä rooli suomalaisten täysjyväviljan saannissa. Näin kertoi Pro Rukiin projektikoordinaattori Terhi Virtanen yhdistyksen marraskuussa järjestämässä Ruiswebinaarissa. Terveyden ja…

Ruoan ympäristöjalanjälkien laskentaan uusi ohjeistus

Luonnonvarakeskuksen (Luke) uusi Ruoka-LCA-laskentaohjeistus auttaa elintarvikealan yrityksiä toteuttamaan nykyistä luotettavampia ja vertailukelpoisempia elinkaariarviointeja ruokatuotteille.…

Kekseliäät ruokaratkaisut ja palvelut haussa

Suomen elintarvikealan uusin kilpailu, Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio, on avautunut. Palkinto jaetaan toista kertaa huhtikuussa 2025 järjestettävillä Ruokamessuilla. Kilpailun tarkoituksena…