Uutiset

Pian Pakari Oy investoi uuteen leipomoon

Pian Pakari & Bistro -tuotemerkillä käsin leivottuja artesaanisämpylöitä ja makeita leivonnaisia valmistava Pian Pakari Oy laajentaa toimintaansa ja käynnistää uuden leipomon Naantalissa. Investointi…

Leipuri-lehden 8/2021 pääkirjoitus: Takki kääntyy ravintola-alalla ja vähän muuallakin

Lue pääkirjoitus tästä: Takki kääntyy ravintola-alalla ja vähän muuallakin Läs ledaren här: Kappan vänds indom restaurangsbranchen och även på andra håll

Vuoden 2022 Leipäkauppa -kilpailun finalistit valittu

Vuoden 2022 Leipäkauppa -kilpailun finalistikaupat on valittu. Suomen Leipuriliitto järjestää kilpailun alueyhdistystensä kanssa ja valinta tehdään jo kahdennenkymmenennen kuudennen (26.) kerran.…

Elonen Oy Leipomon tj. Jari Elonen jatkaa ETL:n varapuheenjohtajana

Elintarviketeollisuusliitto valitsi syyskokouksessaan 25.11.2021 hallituksen vuodelle 2022. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Valio Oy:n toimitusjohtaja Annikka Hurme. Varapuheenjohtajina jatkavat…

Leipuri-lehden 7/2021 pääkirjoitus: Itsekkyys ja yhteisöllisyyden puute esteenä toimialan kehittämiselle

Lue Leipuri-lehden 7/2021 pääkirjoitus: Itsekkyys ja yhteisöllisyyden puute esteenä toimialan kehittämiselle Läs Ledaren av Leipuri 7/2021: Egoism och bristen på gemenskap är ett hinder för branschens…

Vuoden 2022 Leipäkauppa-kilpailun ehdokkaat julkistettu

Suomen Leipuriliitto ry:n järjestämän Vuoden Leipäkauppa-kilpailun alueelliset ehdokkaat julkistetaan kansainvälisen Maailman Leipäpäivän (16.10.2021) alla. Leipuriliiton alueyhdistykset ovat tällä…

Leipuri-lehden 6/2021 pääkirjoitus: Suunnittele ja valmistele tapahtumia - valmistelujen jälkeen peruuta niitä

Lue Leipuri-lehden 6/2021 pääkirjoitus: Suunnittele ja valmistele tapahtumia - valmistelujen jälkeen peruuta niitä Läs ledaren av Leipuri 6/2021: Planera och förbereda evenemang - ställa in dem efter…

Leipäviikkoa vietetään viikolla 37 eli 13.-19.9.2021

Leipäviikkoa vietetään viikolla 37. Leipätiedotuksen teemana on tämän vuoden Leipäviikolla #herkkuleipä. Nyt viestitään siitä, kuinka herkullinen leipä voikaan olla! Herkku ei välttämättä ole makea…

Maku ja terveellisyys ykköskriteereitä leivän valinnassa

Leivän suosio perustuu sen hyvään makuun. Kuluttajista yli 60 % kertoo leivän maun olevan yksi merkittävimmistä leipävalintaan vaikuttavista tekijöistä. Tämä käy ilmi Leipätiedotuksen teettämästä…

Leipuri-lehden 5/2021 pääkirjoitus: Terveysvero, sokerivero ja yritysten toiminnan kurjistaminen

Lue tästä Leipuri-lehden 5/2021 pääkirjoitus: Terveysvero, sokerivero ja yritysten toiminnan kurjistaminen Läs här ledaren av Leipuri 5/2021: Hälsoskatt, sockerskatt och utarmande av…

Kalakukkoa voi valmistaa nyt myös laktoosittomana

Suomen muutoshakemus hyväksyttiin Euroopan komissiossa, joten kalakukoksi nimettyä aitoa perinteistä tuotetta voi valmistaa laktoosittomana. Taikinakuoressa, täytteessä ja voitelussa sallitaan nyt…

Leipuri-lehden 4/2021 pääkirjoitus: Erään yrityksen tapaus "valvontajärjestelmän koirakoulussa"

Lue tästä Leipuri-lehden 4/2021 pääkirjoitus: Erään yrityksen tapaus "valvontajärjestelmän koirakoulussa" Här är Ledaren av Leipuri 4/2021: Ett företag i "tillsynssystemets hundskola"

Leipomo Rosten ja HKScan aloittavat yhteistyön

HKScan ja turkulainen Leipomo Rosten aloittavat kaupallisen yhteistyön. Sen myötä HKScanin tuotevalikoima laajenee vahvassa markkinakasvussa olevissa välipalatuotteissa. Leipomo Rosten saa HKScanista…

Mikko Käkelä ETL:n uudeksi toimitusjohtajaksi

Mikko Käkelä on nimitetty Elintarviketeollisuusliitto ETL ry:n toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1.6. Viimeksi hän on työskennellyt kansainvälisen ruokapalveluyritys Compass Groupin Suomen…

K-Supermarket Westeri on Vuoden 2021 Leipäkauppa

Vuoden 2021 Leipäkaupaksi on valittu tamperelainen K-Supermarket Westeri, jonka kauppiaana toimii Ari Ruissalo. Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen teki valinnan jo 25. kerran eli…

Korona vaikutti leipomotuotteilla herkutteluun

Leipätiedotus ry kertoo tiedotteessaan 29.4.2021, että Leipätiedotuksen toimitustilaston mukaan suomalainen söi viime vuonna kotimaista pullaa ja muita makeita leipomoherkkuja noin 5,2 kg / hlö. Se on…

Kansainvälinen kaurakonferenssi 8.-9.6.2021

Kaurayhdistys ja VTT järjestävät kansainvälisen tieteellisen kaurakonferenssin 8.–9. kesäkuuta 2021 klo 15–19. Food Oats 2021 -konferenssi järjestetään virtuaalisesti ja se on maksullinen. Tapahtuma…

Pielispakari Oy:llä huikea piirakkakapasiteetti

Karjalaisten perinneleivonnaisten valmistaja Pielispakari Oy Nurmeksessa kertoo tiedotteessaan saaneensa valmiiksi tähän saakka historiansa suurimman tuotantoinvestoinnin. Investointien myötä piirakan…

Leipuri-lehden 3/2021 pääkirjoitus: Liiallinen valta sokaisee - myös ay-liikkeen

Lue tästä Leipuri-lehden 3/2021 pääkirjoitus: Liiallinen valta sokaisee - myös ay-liikkeen Läs här ledaren av Leipuri 3/2021: För mycket makt förblindar - också fackrörelsen

Suomen pohjoisin BRC -sertifikaatti AA-luokassa Pulla-Pirtin leipomoille

Pulla-Pirtille on myönnetty kansainvälinen BRC- elintarviketurvallisuussertifikaatti sen korkeimmassa tavoiteluokassa AA. Korkeimpaan tavoiteluokkaan ylsivät niin Oulun kuin Raahen leipomot. Näin…