Vuoden 2024 Leipäkauppa -kilpailun alueelliset ehdokkaat

19.10.2023


Ehdokaskaupat Suomen Leipuriliitto ry:n järjestämässä Vuoden 2024 Leipäkauppa-kilpailussa ovat selvillä.  Leipuriliiton alueyhdistykset ovat valinneet ehdokkaat hypermarkettien ja tavaratalojen sarjassa ja asettaneet ehdolle Vuoden 2024 Leipäkaupaksi seuraavat kaupat:

K-Citymarket Jyväskylä Keljo
K-Citymarket Kankaanpää
K-Citymarket Kotka
K-Citymarket Kuopio Kolmisoppi
K-Citymarket Oulu Rusko
K-Citymarket Seinäjoki Ideapark
K-Citymarket Tampere Linnainmaa
K-Citymarket Turku Länsikeskus
K-Citymarket Vantaa Jumbo
Prisma Joensuu

Jokaiselle kaupalle annetaan ehdokkuudesta kertova ”Ehdolla Vuoden 2024 Leipäkaupaksi” -banderolli, jonka kaupat voivat kiinnittää leipäosastolleen. Vuoden Leipäkauppa-kilpailu järjestetään nyt jo kahdennenkymmenennen kahdeksannen (28.) kerran.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa olennaisia kriteereitä ovat valikoiman monipuolisuus ja tuoreus sekä paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten leipomotuotteiden saatavuus. Olennaista on se, että tuotteet on valmistettu Suomessa. Lisäksi kiinnitetään huomiota sesonkien ja erityisruokavalioiden huomioimiseen leipäosastolla, leipäosaston yleisvaikutelmaan, siisteyteen ja järjestykseen, tuotteiden esillepanoon, osaston omaleimaisuuteen sekä henkilöstön asiantuntemukseen ja palvelualttiuteen.

Ehdokkaana olevia kauppoja pyydetään lähettämään Suomen Leipuriliitolle perustelut ja video/kuvia leipäosastoon panostamisesta ja siinä onnistumisesta. Esiraati käy läpi perustelut ja valitsee niiden mukaisesti 3-5 finalistia. Suomen Leipuriliiton valitsijaraati vierailee finalistimyymälöissä alkuvuodesta 2024 ennalta ilmoittamattomana aikana ja valitsee niiden joukosta voittajan. Voittaja palkitaan Vuoden 2024 Leipäkauppa -tittelillä ensi helmikuussa.

Vuoden Leipäkauppa -tunnustuksella palkitaan sekä kauppa että sen leipäosaston henkilökunta suomalaisen leipäkulttuurin ja leivän arvostuksen hyväksi tehdystä työstä. Kilpailussa ovat joka toinen vuosi mukana hypermarketit ja tavaratalot, joka toinen vuosi pienemmät päivittäistavarakaupat. Vuoden 2023 Leipäkaupaksi valittiin K-Supermarket Tarmola Porvoosta.