Uutiset

Ravintotaseen ennakko: kaura maistuu suomalaisille

Suomalaiset kuluttivat viime vuonna keskimäärin 80 kiloa viljaa, 160 kiloa nestemäisiä maitotuotteita, 81 kiloa lihaa, 65 kiloa hedelmiä ja 64 kiloa vihanneksia. Viljassa suurin muutos tapahtui kauran…

S-ryhmä sparraa pienten ja keskisuurten yritysten ruokaideoita

Suomalainen Menestysresepti käynnistyi 27.6.2018. Kyseessä on S-ryhmän ruokakauppojen järjestämä tapahtumasarja, joka kohdistuu pienten ja keskisuurten valmistajien ruokaideoihin. Tavoitteena on…

Leipää ei kannata vältellä painonnousun pelossa

Elintarviketieteiden maisteri Niina Kaartinen tutki tuoreessa väitöskirjatutkimuksessa lisätyn sokerin yhteyksiä muuhun ruokavalioon sekä hiilihydraattien ja ruokavalion glykeemisen indeksin ja…

Rakenne vaikuttaa viljatuotteiden ravitsemuksellisiin ominaisuuksiin

Terveystieteiden maisteri Saara Pentikäinen tutki väitöstyössään, miten rakenteeltaan erilaiset leivät hajoavat pureskelussa, millaisia yhdisteitä leivistä liukenee sylkeen ja miten viljatuotteiden…

Leipuri 4/2018 pääkirjoitus: Taas askel kohti yleissitovan työehtosopimuksen purkautumista

Lue Leipuri 4/2018 pääkirjoitus tästä: Taas askel kohti yleissitovan työehtosopimuksen purkautumista Lue tästä Leipuri 4/2018 ruotsiksi: Igen ett steg närmare en upplösning av det allmänt bindande…

Viipurilainen kotileipomo perustaa ruisakatemian

Viipurilainen kotileipomo perustaa Ruisakatemian ja viitoittaa tulevaisuutta rukiin tiellä. Ruisakatemiaan rakennetaan eritasoisia ja -pituisia sekä sisäisiä että kaikkien tarjolle tulevia…

Leipuri 3/2018 pääkirjoitus: Kansan arvot - hybridivaikuttaminen ja työnantajajärjestöt

Lue Leipuri 3/2018 pääkirjoitus tästä: Kansan arvot - hybridivaikuttaminen ja työnantajajärjestöt Lue Leipuri 3/208 pääkirjoitus ruotsiksi: Folkets värderingar - hybridpåverkan och…

Suomalaisille elintarvikeyrityksille menestystä kilpailuissa maailmalla

Teppo Ylä-Hemmilän luotsaamat Oatlaws-kauratuotteet ovat voittaneet parhaan uuden brändin palkinnon World Food Innovation -kilpailussa Lontoossa. Lisäksi Oatlaws Power Oats Pro -tuote ylsi finaaliin…

Pargas Ax Oy siirtyy Leipomo Rostenin omistukseen

Leipomo Rosten Oy tulee 1.4.2018 mukaan Paraisilla toimivan Pargas Ax Oy:n liiketoimintaan 40 % :n omistusosuudella ja ottaa operatiivisen vetovastuun yhtiön toiminnasta. Yrityksen osaomistajina…

Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailun finalistit valittu

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2018 -kilpailun finaaliin on valittu yhdeksän viime vuoden aikana myyntiin tullutta kotimaista uutuustuotetta. Finalistit valikoituivat yli viidenkymmenen ehdokkaan…

Leiko-reseptipalvelu ja pakkausmerkinnät koulutustilaisuus jäsenistölle 10.4.2018

Tilaisuus pidetään Suomen Leipuriliiton koulutustiloissa (Huolintatalossa) Helsingissä osoitteessa Pasilankatu 2, 00240 Helsinki. Ilmoittautumiset viimeistään keskiviikkona 28.3.2018…

Leipuri 2/2018 pääkirjoitus: Vuoden Leipäkauppa taas kerran Joensuussa

Lue tästä Leipuri 2/2018 pääkirjoitus: Vuoden Leipäkauppa taas kerran Joensuussa Lue tästä Leipuri 2/2018 pääkirjoitus ruotsiksi: Årets Brödbutik ännu en gång i Joensuu

Prisma Joensuu on Vuoden 2018 Leipäkauppa

Vuoden 2018 Leipäkaupaksi on valittu Prisma Joensuu. Valinnan teki Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen nyt jo 22. kerran. Tänä vuonna valinta tehtiin hypermarkettien ja tavaratalojen…

Rinkeli Grand Prix 2018:n voitto Turun ammatti-instituutille

Vuoden 2017 Rinkeli Grand Prix -kilpailun voitti Turun ammatti-instituutin joukkue, jonka muodostivat opiskelijat Alisa Narsakka ja Oskari Takkinen opettaja Arja Korhonen-Masalinin johdolla. Toiseksi…

Leipuri 1/2018 pääkirjoitus:Juhlapyhien tyhjät leipähyllyt

Lue tästä Leipuri 1/2018 pääkirjoitus: Juhlapyhien tyhjät leipähyllyt Lue tästä Leipuri 1/2018 ledaren: Helgdagarnas tomma brödhyllor

Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu avattu

Elintarviketeollisuusliiton järjestämä kotimaisia uutuustuotteita palkitseva Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu on käynnistynyt. Kilpailuun voivat osallistua Suomessa kehitetyt ja valmistetut…

Sponsor Capital osti Myllyn Parhaan

Sponsor Capitalin hallinnoima pääomarahasto on 8.1.2018 tehdyllä kaupalla ostanut vuonna 1928 perustetun perheyhtiö Myllyn Parhaan. Sopimukseen kuuluu Myllyn Paras -liiketoiminta Suomessa sekä kaksi…

Sirkiän Leipomo Oy osaksi Leipomo Rosten -konsernia

Leipomo Rosten Oy on ostanut Sirkiän Leipomo Oy:n koko osakekannan Hannu Elolta. Sirkiän Leipomo Oy on vuodesta 1954 toiminut turkulainen perheyritys, joka valmistaa pääasiassa suurkeittiöille…

Kutsu Rinkeli Grand Prix 2018 -kilpailuun

Vuoden 2018 Rinkeli Grand Prix -kilpailu pidetään Turussa 9.-10.2.2018. KUTSU TÄSSÄ Kilpailupaikkana toimii Turun ammatti-insituutti/ Aninkaisten koulutalo, Aninkaistentie 7, 20100 TURKU. Koululla…

Leipuri 8/2017 pääkirjoitus: Pakkausmerkinnät kuntoon - Oiva-ruttunaamoille kyytiä

Lue Leipuri 8/2017 pääkirjoitus tästä: Pakkausmerkinnät kuntoon - Oiva-ruttunaamoille kyytiä Lue Leipuri 8/2017 ledaren tästä: Sätt förpackningspåskrifterna i ordning och minska risken för missnöjda…