Uutiset
Leiko-reseptipalvelun avaus- ja koulutustilaisuus pidetään 27.6.2017
13.6.2017
Suomen Leipuriliitto ry järjestää Leiko-reseptipalvelun avaus- ja koulutustilaisuuden tiistaina 27.6.2017 klo 13.00-16.30. Tilaisuus pidetään Suomen Leipuriliiton koulutustiloissa (Huolintatalossa)…
Ruokaleivän leivontaan uusi oppikirja Leipuriliitolta
12.6.2017
Suomen Leipuriliiton kustantama oppikirja, Leivonnan teknologia - Ruokaleipä on ilmestynyt. Kirja on käsikirjatyyppinen perusteos siitä, miten ruokaleipää valmistetaan suomalaisissa leipomoissa.…

Leipuri 4/2017 pääkirjoitus: Leiko-reseptipalvelu käynnistyy kesäkuussa 2017
8.6.2017
Lue tästä Leipuri 4/2017 pääkirjoitus: Leiko-reseptipalvelu käynnistyy kesäkuussa 2017 Lue tästä Leipuri 4/2017 pääkirjoitus ruotsiksi: Leiko receptjänsten kör igång i Juni 2017

Ruoka-ala työllistää Suomessa lähes 340 000 henkeä
30.5.2017
Luonnonvarakeskuksen (Luke) selvityksen mukaan ruoka-alan, eli maatalouden, elintarviketeollisuuden, elintarvikkeiden tukku- ja vähittäiskaupan sekä ravitsemispalveluiden, vaikutus Suomen…

Taitajan kondiittorilajin voitto Pietarsaareen
22.5.2017
Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja 2017 järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa viime viikolla. Kondiittori-lajissa kilpaili kahdeksan finalistia, joista voiton vei Victoria Lindgren Optimasta…

Vuohelan Herkku Oy rakentaa leipomon Lahteen
18.5.2017
Gluteenittomien tuotteiden kuluttajakysynnän kasvu on aiheuttanut jo muutaman vuoden ajan positiivisia paineita Vuohelan Herkku Oy:ssä. Tästä syystä yritys investoi vahvasti tarjontansa laajentamiseen…
Nyhtökaura on Vuoden Suomalainen Elintarvike
17.5.2017
Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun voiton nappasi Gold&Green Nyhtökaura™ nude. Voittaja ratkesi yleisöäänestyksessä, jossa oli mukana seitsemän asiantuntijaraadin valitsemaa tuotetta.…

Loviisalainen Konditoria-Café Vaherkylä-Ek vaihtoi omistajaa
15.5.2017
Loviisalainen Konditoria-Café Vaherkylä-Ek Ky on saanut uuden omistajan. Omistajat ja yrittäjät Pirjo Vaherkylä-Ek ja Håkan Ek ovat myyneet konditoria-kahvilan kiinalaiselle sijoittajalle. Pariskunta…
Jostec Oy:n omistus uusiin käsiin
15.5.2017
Jostec Oy:n perustaja ja omistaja Jouko Saarinen on myynyt yrityksensä uudelle yrittäjälle. Uudella omistajalla Ari Lindholmilla on pitkä kokemus konepajatuotteiden kehityksestä, myynnistä ja…
Joukkueemme valmistautuvat vuoden 2017 leipomo ja konditoria alan PM-kilpailuihin
28.4.2017
Leipomo- ja konditoria-alan Pohjoismaiden mestaruuskilpailut Nordic Bakery Cup ja Nordic Pastry Cup järjestetään tänä vuonna Tukholman Kistassa 22.-23.9.2017. Kilpailuihin osallistuu näillä näkymin…
Leipuri 3/2017 pääkirjoitus: Monenlaista kauraleipää
25.4.2017
Lue tästä Leipuri 3/2017 pääkirjoitus: Monenlaista kauraleipää Lue tästä Leipuri 3/2017 pääkirjoitus ruotsiksi: Många slag av havrebröd

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -finaalissa kaksi leipomotuotetta
13.4.2017
Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun finaaliin on valittu seitsemän vuoden 2016 aikana myyntiin tullutta kotimaista uutuustuotetta. Mukana on myös…
Mikko Hietala on Varsinais-Suomen nuori yrittäjä 2017
5.4.2017
Turkulaisen leipomo-konditoria MBakery Oy:n yrittäjä Mikko Hietala on Varsinais-Suomen Vuoden nuori yrittäjä 2017. Valtakunnallisen kisan voittaja paljastetaan toukokuussa Tampereella. Vuonna 2012…

Elintarviketeollisuusliitolle nimitetty uusi toimitusjohtaja
4.4.2017
Pia Pohja on nimitetty Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtajaksi 1.6.2017 alkaen. Pia Pohja toimii tällä hetkellä partnerina Pohjoismaiden suurimmassa yhteiskuntavaikuttamisen…
Fazer-konserni ostaa Bioferme Oy:n
17.3.2017
Fazer-konserni ostaa Bioferme Oy:n, joka on erikoistunut hapattamalla valmistettuihin kauratuotteisiin. Biofermellä on Suomessa vakiintunut Yosa-brändi, vahva hapattamalla valmistettujen…
Lidl julisti kilpailun elintarvikeyrityksille: Viedään Suomi-ruoka maailmalle
16.3.2017
Lidl etsii Suomen seuraavaa vientimenestystä elintarvikealalta Viedään Suomi-ruoka maailmalle! -kilpailussa. Pääpalkintona Lidl maksaa voittajayritykselle vientiä edistävän henkilön palkan vuodeksi ja…
Leipuri 2/2017 pääkirjoitus: Vuoden Leipäkauppa -kilpailun voitto Paraisille
9.3.2017
Lue tästä Leipuri 2/2017 pääkirjoitus: Vuoden Leipäkauppa -kilpailun voitto Paraisille Lue tästä Leipuri 2/2017 pääkirjoitus ruotsiksi: Segern i Årets Brödbutik till Pargas
Tiistaina 28.2.2017 juhlitaan yhdessä suomalaista ruista
24.2.2017
Tiistaina 28.2. juhlitaan koko kansan voimin historian ensimmäistä suomalaisen rukiin päivää. Ruis on päivänsä ansainnut ja sillä onkin erityinen paikka suomalaisten sydämissä. Suomalaiset syövät…

Kauran käyttö elintarvikkeena noussut rukiin tasolle
20.2.2017
Luonnonvarakeskuksen (Luke) tuoreen tilaston mukaan kauran käyttö elintarviketeollisuudessa on kasvanut rukiin tasolle. Viime vuonna kotimainen elintarviketeollisuus käytti kauraa 84 miljoonaa kiloa,…
