Uutiset

Mitä Suomi söi vuonna 2016 – viljan kulutus nousussa

Suomalaiset kuluttivat viime vuonna keskimäärin 166 kiloa nestemäisiä maitotuotteita, 81 kiloa lihaa, 80 kiloa viljaa, 67 kiloa hedelmiä ja 64 kiloa vihanneksia. Tiedot ilmenevät Luonnonvarakeskuksen…

Leiko-reseptipalvelun avaus- ja koulutustilaisuus pidetään 27.6.2017

Suomen Leipuriliitto ry järjestää Leiko-reseptipalvelun avaus- ja koulutustilaisuuden tiistaina 27.6.2017 klo 13.00-16.30. Tilaisuus pidetään Suomen Leipuriliiton koulutustiloissa (Huolintatalossa)…

Ruokaleivän leivontaan uusi oppikirja Leipuriliitolta

Suomen Leipuriliiton kustantama oppikirja, Leivonnan teknologia - Ruokaleipä on ilmestynyt. Kirja on käsikirjatyyppinen perusteos siitä, miten ruokaleipää valmistetaan suomalaisissa leipomoissa.…

Leipuri 4/2017 pääkirjoitus: Leiko-reseptipalvelu käynnistyy kesäkuussa 2017

Lue tästä Leipuri 4/2017 pääkirjoitus: Leiko-reseptipalvelu käynnistyy kesäkuussa 2017 Lue tästä Leipuri 4/2017 pääkirjoitus ruotsiksi: Leiko receptjänsten kör igång i Juni 2017

Ruoka-ala työllistää Suomessa lähes 340 000 henkeä

Luonnonvarakeskuksen (Luke) selvityksen mukaan ruoka-alan, eli maatalouden, elintarviketeollisuuden, elintarvikkeiden tukku- ja vähittäiskaupan sekä ravitsemispalveluiden, vaikutus Suomen…

Taitajan kondiittorilajin voitto Pietarsaareen

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja 2017 järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa viime viikolla. Kondiittori-lajissa kilpaili kahdeksan finalistia, joista voiton vei Victoria Lindgren Optimasta…

Vuohelan Herkku Oy rakentaa leipomon Lahteen

Gluteenittomien tuotteiden kuluttajakysynnän kasvu on aiheuttanut jo muutaman vuoden ajan positiivisia paineita Vuohelan Herkku Oy:ssä. Tästä syystä yritys investoi vahvasti tarjontansa laajentamiseen…

Nyhtökaura on Vuoden Suomalainen Elintarvike

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun voiton nappasi Gold&Green Nyhtökaura™ nude. Voittaja ratkesi yleisöäänestyksessä, jossa oli mukana seitsemän asiantuntijaraadin valitsemaa tuotetta.…

Loviisalainen Konditoria-Café Vaherkylä-Ek vaihtoi omistajaa

Loviisalainen Konditoria-Café Vaherkylä-Ek Ky on saanut uuden omistajan. Omistajat ja yrittäjät Pirjo Vaherkylä-Ek ja Håkan Ek ovat myyneet konditoria-kahvilan kiinalaiselle sijoittajalle. Pariskunta…

Jostec Oy:n omistus uusiin käsiin

Jostec Oy:n perustaja ja omistaja Jouko Saarinen on myynyt yrityksensä uudelle yrittäjälle. Uudella omistajalla Ari Lindholmilla on pitkä kokemus konepajatuotteiden kehityksestä, myynnistä ja…

Joukkueemme valmistautuvat vuoden 2017 leipomo ja konditoria alan PM-kilpailuihin

Leipomo- ja konditoria-alan Pohjoismaiden mestaruuskilpailut Nordic Bakery Cup ja Nordic Pastry Cup järjestetään tänä vuonna Tukholman Kistassa 22.-23.9.2017. Kilpailuihin osallistuu näillä näkymin…

Leipuri 3/2017 pääkirjoitus: Monenlaista kauraleipää

Lue tästä Leipuri 3/2017 pääkirjoitus: Monenlaista kauraleipää Lue tästä Leipuri 3/2017 pääkirjoitus ruotsiksi: Många slag av havrebröd

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -finaalissa kaksi leipomotuotetta

Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun finaaliin on valittu seitsemän vuoden 2016 aikana myyntiin tullutta kotimaista uutuustuotetta. Mukana on myös…

Mikko Hietala on Varsinais-Suomen nuori yrittäjä 2017

Turkulaisen leipomo-konditoria MBakery Oy:n yrittäjä Mikko Hietala on Varsinais-Suomen Vuoden nuori yrittäjä 2017. Valtakunnallisen kisan voittaja paljastetaan toukokuussa Tampereella. Vuonna 2012…

Elintarviketeollisuusliitolle nimitetty uusi toimitusjohtaja

Pia Pohja on nimitetty Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtajaksi 1.6.2017 alkaen. Pia Pohja toimii tällä hetkellä partnerina Pohjoismaiden suurimmassa yhteiskuntavaikuttamisen…

Fazer-konserni ostaa Bioferme Oy:n

Fazer-konserni ostaa Bioferme Oy:n, joka on erikoistunut hapattamalla valmistettuihin kauratuotteisiin. Biofermellä on Suomessa vakiintunut Yosa-brändi, vahva hapattamalla valmistettujen…

Lidl julisti kilpailun elintarvikeyrityksille: Viedään Suomi-ruoka maailmalle

Lidl etsii Suomen seuraavaa vientimenestystä elintarvikealalta Viedään Suomi-ruoka maailmalle! -kilpailussa. Pääpalkintona Lidl maksaa voittajayritykselle vientiä edistävän henkilön palkan vuodeksi ja…

Leipuri 2/2017 pääkirjoitus: Vuoden Leipäkauppa -kilpailun voitto Paraisille

Lue tästä Leipuri 2/2017 pääkirjoitus: Vuoden Leipäkauppa -kilpailun voitto Paraisille Lue tästä Leipuri 2/2017 pääkirjoitus ruotsiksi: Segern i Årets Brödbutik till Pargas

Tiistaina 28.2.2017 juhlitaan yhdessä suomalaista ruista

Tiistaina 28.2. juhlitaan koko kansan voimin historian ensimmäistä suomalaisen rukiin päivää. Ruis on päivänsä ansainnut ja sillä onkin erityinen paikka suomalaisten sydämissä. Suomalaiset syövät…

Kauran käyttö elintarvikkeena noussut rukiin tasolle

Luonnonvarakeskuksen (Luke) tuoreen tilaston mukaan kauran käyttö elintarviketeollisuudessa on kasvanut rukiin tasolle. Viime vuonna kotimainen elintarviketeollisuus käytti kauraa 84 miljoonaa kiloa,…