Uutiset

Itsenäinen Suomi 100 vuotta -leivoskilpailun finalistit selvillä

Suomen Leipuriliitto julisti tammikuussa kilpailun, jonka tavoitteena on löytää Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden leivos resepteineen. Ideana on, että tammikuusta 2017 lähtien kaikki…

Porin Leipä Oy on Porin Vuoden 2016 Yritys

Porin Vuoden yritys 2016 on Porin Leipä Oy. Vuoden Yrityksen valitsi Porin yrittäjät jäsenistöltä tulleiden ehdotusten perusteella. Voittajaa perusteltiin muun muassa sillä, että yritys on ollut…

Ministeri Tiilikainen vastaanotti Leipäviikon tervehdyksen 16.9.2016

Perinteinen Leipäviikon tervehdys, leipäkori, vietiin nyt jo neljättä kertaa myös maatalousministerille. Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen vastaanotti tervehdyksen 16.9.2016.…

Leipuriliiton kannanotto Leipomoalan työntekijöiden työehtosopimus joustavammaksi

Kannanotto tulevaan tes-kierrokseen

Leipuri 6/2016 pääkirjoitus: Onko vihdoin aika joustavammalle työehtosopimukselle?

Lue Leipuri 6/2016 pääkirjoitus suomeksi tästä: Onko vihdoin akika joustavammalle työehtosopimukselle? Lue Leipuri 6/2016 pääkirjoitus ruotsiksi tästä: Är det äntligen dags för ett mer flexibelt…

Presidentti Niinistölle vietiin Leipäviikon tervehdys tiistaina 13.9.2016

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaanotti Leipätiedotuksen edustajien Leipäviikon tervehdyksen tiistaina 13. syyskuuta Mäntyniemessä. Leipäviikon kunniaksi presidentille ojennettiin leipä- ja…

Keski-Suomen Leipomoyhdistyksellä Leipäviikon tapahtuma

Keski-Suomen Leipomoyhdistys esitteli ja myi leipää tiistaina 13.9. Jyväskylän kävelykadulla. Tapahtuma liittyi Leipäviikkoon. Mukana leipätapahtumassa olivat Jyväs Pakari Oy, Elonen Oy Leipomo,…

Kondiittoreiden PM meni Tanskaan, leipureiden Ruotsiin

Perjantaina 2.9. ja lauantaina 3.9. käytiin kilpailut leipomo- ja konditoria-alan Pohjoismaiden mestaruuksista Oslossa. Joukkueet näihin kilpailuihin lähetti Suomen Leipuriliitto ry. Suomen leipuri-…

Enni Rantala kondiittorien MM-kilpailuihin syyskuussa

Tamperelaisessa Royal Bakery Oy:ssä konditoriavastaavana työskentelevä Enni Rantala lähtee syyskuussa Kreikkaan kilpailemaan kondiittorien maailmanmestaruudesta. Rantala on historian toinen World…

Leipäviikkoa vietetään 12.-18.9.2016

Tänä vuonna teemana on Terveenä leivästä – TÄYSJYVÄLEIPÄÄ. Heti parempi olo. Leipätiedotuksella on Leipäviikkoa varten on tarjolla erilaista materiaalia, joka on vapaasti käytettävissä myös…

Kondiittoreiden ja leipureiden PM-kilpailut Norjassa 2.-3.9.2016

Suomi on mukana leipomo- ja konditoria-alan Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa, jotka järjestetään Norjan pääkaupungissa Oslossa 2.-3.9.2016. Kilpailut käydään Oslon keskustassa järjestettävän suuren…

LEIPOMO- JA KONDITORIAYRITTÄJÄT KOKOONTUVAT OULUSSA 12.-14.8.2016: Leipomoalan työehtosopimuksen ja työaikalain säännökset estävät käytännössä sunnuntaileivonnan

Oulu toimii isäntäpaikkakuntana suomalaisten leipomoyrittäjien kokoontuessa 12.8. - 14.8.2016 sidosryhmineen pitämään 116. vuosikokoustaan ja kesäpäiviään eli Leipuripäiviä yli 400 henkilön voimin.…

Leipuri 5/2016 pääkirjoitus: Elämän teatteria keskittyvän yritystoiminnan puolesta

Lue tästä Leipuri 5/2016 pääkirjoitus: Elämän teatteria keskittyvän yritystoiminnan puolesta Lue tästä Leipuri 5/2016 pääkirjoitus ruotsiksi: Livets teater för koncentrerad företagsverksamhet

LEIPURILIITON TOIMISTO LOMALLA 11.7. – 31.7.2016

Leipuriliiton toimisto on suljettu 11.7. – 31.7.2016. Kiireellisissä tapauksissa jättäkää viesti Mika Väyrysen matkapuhelimeen 0400 88 77 61, niin otamme yhteyttä. Oikein hyvää kesää kaikille!

Suomen Leipuriliitto ry:n vuosikertomus 2015

Suomen Leipuriliiton vuosikertomus sisältää katsauksen liiton toimintaan sekä yleisen vuosikatsauksen.Lue vuosikertomus tästä

Leipätiedotus: Suomalaiset syövät ruotsalaisia enemmän täysjyväleipää

Tuoreen kuluttajatutkimuksen mukaan suomalaisten ylivoimaisesti suosituin leipä on ruisleipä. Yli 2 miljoonaa suomalaista aikuista nimeää sen lempileiväkseen. Ruotsalaisille maistuu sen sijaan makea…

Fazer ostaa Leipomo Keisarin

Fazer-konserni ostaa Helsingin alueella toimivan Keisari-artesaanileipomon. Yhtiö haluaa vahvistaa asemaansa artesaanileivissä, joka on sen mukaan kasvava trendi maailmanlaajuisesti. Kaupan myötä…

Leipuri 4/2016 pääkirjoitus: Tiedotustyötä menekinedistämisen ja kansanterveyden hyväksi

Lue tästä Leipuri 4/2016 pääkirjoitus: Tiedotustyötä menekinedistämisen ja kansanterveyden hyväksi Lue tästä Leipuri 4/2016 pääkirjoitus ruotsiksi: Informationsarbete till nytta för försäljningen och…

Keski-Suomen Leipomoyhdistykselle uusi puheenjohtaja

Keski-Suomen Leipomoyhdistys on kokouksessaan 25.5.2016 valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Pirkko Hämäläisen. Hän on Hartolassa toimivan Vuohelan Herkku Oy:n toimitusjohtaja. Tätä ennen…

Satakunnan Leipomoyhdistykselle uusi puheenjohtaja

Satakunnan Leipomoyhdistys ry piti sääntömääräisen kokouksensa 18.5.2016 Suomalaisella Klubilla Porissa. Kokous valitsi uudeksi puheenjohtajakseen yhdistyksen varapuheenjohtajan Petri Laaksosen. Petri…