Uutiset

Royal Bakery ja Ståhlbergin leipomo yhdistyvät Pirkanmaalla

Tamperelainen artesaanileipomo Royal Bakery ja Lempäälässä toimiva leipomo Ståhlberg yhdistävät voimansa, edellinen on ostanut jälkimmäisen liiketoiminnan. Yhdistymisen myötä leipomoalalle syntyy…

Fazer ostaa kauramyllyn Ruotsista

Fazer-konserni jatkaa kasvustrategiansa toteuttamista sekä investoimista kauraliiketoiminnan laajentamiseen ja ostaa Frebaco-myllyn Ruotsin Lidköpingistä. Kaupan myötä Fazerin kaurakapasiteetti…

Puhtikaura-kaurapuuteri on Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -kilpailun voittaja on Viipurilaisen Kotileipomon Puhtikaura-kaurapuuteri. Tuotteen valmistaja on Taivalkosken Mylly. Voittaja valittiin yleisöäänestyksellä.…

Leipuri 3/2016 pääkirjoitus: Työtä, työaikaa ja vielä sunnuntaityötä!

Lue tästä Leipuri 3/2016 pääkirjoitus: Työtä, työaikaa ja vielä sunnuntaityötä! Lue tästä Leipuri 3/2016 pääkirjoitus ruotsiksi: Arbete, arbetstid och ännu söndagsarbete!

Valion uusi ValSa® maitosuola myös Fazerin leivässä

Tänään julkistettu ainutlaatuinen Valio ValSa® maitosuolainnovaatio mahdollistaa suolan vähentämisen elintarvikkeista ilman, että mausta täytyy tinkiä. Elintarviketeollisuudelta on pitkään odotettu…

Vuoden Suomalainen Elintarvike -finalistien joukossa myös leipomotuote

Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -kilpailun viisi finalistia ovat Atrian Atria Bravuuri Pulled Pork, Juustoportin Juustoportti Vapaan Lehmän maito,…

Leipuri 2/2016 pääkirjoitus: Paistopisteet eivät ole leipomoita - rakennettu mielikuva ja todellisuus eivät kohtaa

Lue tästä Leipuri 2/206 pääkirjoitus: Paistopisteet eivät ole leipomoita - rakennettu mielikuva ja todellisuus eivät kohtaa Lue tästä Leipuri 2/2016 pääkirjoitus ruotsiksi: Bake-off stationer är inte…

Tanskassa leipomoalan messut toukokuussa

Tanskalaiset järjestävät leipomoalan Scandinavian Bakery Fair -messutapahtuman jälleen Kööpenhaminassa, nyt 22.-23. toukokuuta. Edellisen kerran tapahtuma järjestettiin kolme vuotta sitten, vuonna…

Tunnustuksia leipomoyrityksille

Antell Suomen kolmanneksi paras suuri työpaikka Antell on listattu Great Place To Work -tutkimuksen suurten organisaatioiden sarjassa Suomen kolmanneksi parhaaksi työpaikaksi. Tutkimus mittaa…

Rinkeli Grand Prix 2016 -kilpailun voitto meni Lahteen

Lahtelaisen Koulutuskeskus Salpauksen joukkue leipoi voittotuloksen lauantaina 13.2.2016 järjestetyssä Rinkeli Grand Prix –kilpailussa. Joukkueessa kilpailivat Laura Arola ja Olga Pietala opettaja…

Ystävänpäivä 14.2. on Makeiden houkutusten päivä

Maailmanlaajuinen käsityövaltaisten leipomoiden ja konditorioiden järjestö UIBC on luonut ja julkaissut Day of Sweet Temptations -päivän, jota vietetään maailmanlaajuisesti ystävänpäivänä 14.2.2016.…

Sokos Herkku Tampere on Vuoden 2016 Leipäkauppa

Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen on valinnut 20. kerran Vuoden Leipäkaupan. Vuoden 2016 Leipäkauppa on Sokos Herkku Tampere, Pirkanmaan Osuuskauppa. Monivaiheinen Vuoden 2016…

Leipuri 1/2016 pääkirjoitus: Kilpailuviranomainen etsii, tutkii ja syyttää - onko epäillyllä oikeusturvaa?

Lue tästä Leipuri 1/2016 pääkirjoitus: Kilpailuviranomainen etsii, tutkii ja syyttää - onko epäillyllä oikeusturvaa? Lue tästä Leipuri 1/2016 pääkirjoitus ruotsiksi: Konkurrensmyndigheten söker,…

Karjalanpiirakka tulee postimerkkeihin

Uunipellillinen vastapaistettuja karjalanpiirakoita on uuden Klaus Welpin suunnitteleman postimerkin kuva-aiheena. Merkkeihin kuvatuista piirakoista muodostuu kymmenen postimerkin arkissa hieno…

Pulla-Pirtti Oy Hyvää Suomesta -merkin käyttäjäksi

Oululaiselle Pulla-Pirtille on myönnetty Hyvää Suomesta –merkin käyttöoikeus 16.12.2015 alkaen. Suomen Ruokatieto ry:n myöntämä tunnus kertoo, että Hyvää Suomesta -merkillä varustettu elintarvike on…

Antell-Ravintolat jälleen Suomen paras henkilöstöravintola-alalla

Antell-Ravintolat on jälleen valittu valtakunnallisessa talouselämän päättäjien TEP- yrityskuvatutkimuksessa Suomen parhaaksi henkilöstöravintola-alan yritykseksi. Talouselämän päättäjät antoivat…

Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu on käynnistynyt

Elintarviketeollisuusliitto ETL:n järjestämä elintarviketeollisuuden yrityksille suunnattu Vuoden Suomalainen Elintarvike –kilpailu käynnistyi 16.12.2015. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa…

Leipomoalan toimialaraportti julkaistu

Leipomoteollisuus on toimipaikkojen ja työpaikkojen määrällä mitattuna elintarviketeollisuuden suurin alatoimiala. Ala työllistää yli 7 800 henkeä lähes 700 yrityksessä. Myös alan välillinen…

Leipuri 8/2015 pääkirjoitus: Päivittäistavarakauppa keskittyy - miten käy leipomoalalla?

Lue tästä Leipuri 8/2015 pääkirjoitus: Päivittäistavarakauppa keskittyy - miten käy leipomoalalla? Lue tästä Leipuri 8/2015 pääkirjoitus ruotsiksi: Koncentration i dagvaruhandeln - hur ska det gå för…

Syysviljoista ennätyssadot – rukiista omavaraiseksi

Vilja- ja perunasato jäivät kymmenyksen pienemmiksi kuin viime vuonna, mutta syysvehnästä ja rukiista korjattiin ennätyssadot. Herneestä ja härkäpavusta saatiin myös suurin sato aikoihin selviää…