Uutiset

Leipuri 5/2014 Pääkirjoitus: Suomi - oikeusvaltio vain juhlapuheissa

Lue Leipuri 5/2014 pääkirjoitus tästä linkistä Lue Leipuri 5/2014 pääkirjoitus ruotsiksi tästä linkistä

Rommi Rudolf -leivos täyttää 20 vuotta

Kotkalaisen Konditoria Cocon yrittäjän, leipurimestari Kari Mäkelän vuonna 1994 Kotkan Meripäiville suunnittelema leivos "Rommi Rudolf" täyttää tänä kesänä 20 vuotta. Pieni suuri konvehtileivos on…

Eviran Elintarviketieto-opas ilmestynyt

- Myös koulutusta syksyllä tiedossa pakkausmerkinnöistä Evira on julkaissut oppaan ”Elintarviketieto-opas elintarvikevalvojille ja elintarvikealan toimijoille” (Eviran ohje 17068/1) (jäljempänä…

Leipuri 4/2014 pääkirjoitus: Säästääkö suomalainen leivässä, mutta ei viinassa?

Lue tästä Leipuri 4/2014 pääkirjoitus suomeksi: Säästääkö suomalainen leivässä, mutta ei viinassa? Lue tästä Leipuri 4/2014 pääkirjoitus ruotsiksi: Sparar finländarna på bröd, men inte på alkohol?

Suomen Leipuriliitto ry:n jäsentutkimuksen 2014 tutkimustiedote - Leipuriliiton jäsenet tyytyväisiä omaan liittoonsa

Innolink Oy:n tutkimustiedotteen sisältö: (LINKKI ALKUPERÄISEEN TUTKIMUSTIEDOTTEESEEN) Suomen Leipuriliitto toteutti alkuvuodesta 2014 jäsentutkimuksen, jonka käytännön toteutuksesta vastasi Innolink…

Väitös: Ruisleivällä ja hapatetulla täysjyvävehnäleivällä on myönteisiä vaikutuksia aterianjälkeisiin verensokeri- ja insuliinivasteisiin

Terveystieteiden maisteri Jenni Lapin väitöstutkimus osoitti, että ruisleivällä ja hapattamalla valmistetulla täysjyvävehnäleivällä on myönteisiä vaikutuksia aterianjälkeisiin verensokeri- ja…

Tutkimus:Itäsuomalaisille kotimaisuus on kaikkein tärkeintä

Kotimaisen elintarvikkeen poimii ostoskoriinsa 62 % suomalaisista ja herkimmin kotimainen elintarvike valitaan Itä-Suomessa. Käyttötavaroissa ja sisustustuotteissa kotimaisen tuotteen valitsee 37 %…

Leipuri 3/2014 pääkirjoitus: Oiva - miksi haluat rangaista yritystä?

Lue tästä Leipurin 3/2014 pääkirjoitus: Oiva - miksi haluat rangaista yritystä? Lue tästä Leipurin 3/2014 pääkirjoitus ruotsiksi: Oiva - varför ska du straffa företagen?

Konditoria pH7 Oy:n edustajat mitaleille Vuoden Porokokki-kilpailussa

Tuusulalaisen Konditoria pH7 Oy:n Toni Rantala ja Pasi Pärssinen sijoittuivat kolmanneksi Rovaniemellä 11.-12.4.2014 pidetyssä Vuoden Porokokki-kilpailussa. Kisan voittivat Teppo Säkkinen ja Matti…

Kanniston Leipomolta nyt myös konditoriatuotteita

Perinteisistä leivontamenetelmistä tuttu, tänä vuonna sata vuotta täyttävä helsinkiläinen Kanniston Leipomo aloittaa kakkujen ja leivosten valmistuksen. Kannistolla on aiemmin leivottu lähinnä leipää…

Sanni Kumpulainen voitti Taitajan-kondiittorilajin

Kondiittorilajin ja myös neljänkymmenenkolmen muun ammattialan nuoret osaajat mittelivät taitojaan 8.-10.4.2014 Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa ja sen vieressä sijaitsevissa Koulutuskeskus…

Suomen Leipuriliiton leipurijoukkue ja kondiittorijoukkue valmistautuvat Tampereella lokakuussa pidettäviin PM-kilpailuihin

Suomen Leipuriliiton leipurijoukkue ja kondiittorijoukkue valmistautuvat kovaa vauhtia lokakuun alussa Tampereella pidettäviin Pohjoismaiden välisiin leipureiden ja kondiittoreiden…

Suomen Leipuriliitto ry:n lausunto asetusluonnoksesta elintarviketietojen antamisesta kuluttajille

Luonnos MMM:n asetukseksi elintarviketietojen antamisesta kuluttajille Lausuntona asetusluonnoksesta elintarviketietojen antamisesta kuluttajille Suomen Leipuriliitto ry toteaa seuraavaa: Lausuntomme…

Porokylän Leipomolle gluteeniton leipomo

Viime vuoden lopulla laajennusinvestointinsa valmiiksi saanut nurmeslainen Porokylän Leipomo Oy ryhtyy valmistamaan myös gluteenittomia tuotteita. Porokylän Leipomon Lieksan leipomo muuttuu…

Leipuri 2/2014 pääkirjoitus: Vuoden Leipäkauppa -kilpailu - hyviä voittajia ja huonoja häviäjiä

Lue tästä Leipuri 2/2014 pääkirjoitus: Vuoden Leipäkauppa -kilpailu - hyviä voittajia ja huonoja häviäjiä Lue tästä Leipuri 2/2014 pääkirjoitus ruotsiksi: Tävlingen Årets Brödbutik - med bra vinnare…

K-citymarket Kouvola on Vuoden 2014 Leipäkauppa

Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen on valinnut 18. kerran Vuoden Leipäkaupan. Vuoden 2014. Leipäkauppa on K-citymarket Kouvola, Anne ja Simo Hiltunen Oy. Monivaiheinen Vuoden 2014…

Rinkeli Grand Prix 2014 -kilpailun voitto meni Tampereelle

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hepolamminkadun toimipisteen joukkue voitti Rovaniemellä lauantaina 8.2.2014 pidetyn 25. Rinkeli Grand Prix – kilpailun. Joukkueessa leipoivat Henrietta Skrifvars…

Leipuri 1/2014 pääkirjoitus:Ravitsemussuosituksia ja voimakassuolaisuutta

Lue Leipuri 1/2014 pääkirjoitus: Ravitsemussuosituksia ja voimakassuolaisuutta Lue Leipuri 1/2014 ledaren: Kostrekommendationer och kraftig salthalt

Tähtituote 2014 -kilpailuun ilmoittautuminen meneillään

Elintarviketeollisuusliiton järjestämä Tähtituote-kilpailu etsii elintarviketeollisuuden maistuvinta vähittäiskaupassa myynnissä olevaa tuoteinnovaatiota. Kilpailuun voivat osallistua Suomessa…

Lapinjärven Leipomo Oy uudelle yhtiölle

Pitkät perinteet omaava leipomo jatkaa Lapinjärvellä Lapinjärven Leipomo Oy ja JJP Herkut Oy tekivät 16.12.2013 liiketoimintakaupan Lapinjärven Leipomon liiketoiminnasta. Liiketoiminta siirtyi JJP…