Pellava-mustikkarouhe voitokas Vuoden Tähtituote-kilpailussa

8.5.2012

Pellava-mustikkarouhe voitokas Vuoden Tähtituote-kilpailussa

Tähtituote 2012 -kilpailun voittajaksi valittiin VALO 24h paahdettu rouhittu pellava + mustikka. Tuotteen valmistaja on Kauhajoella toimiva, noin 10 henkilöä työllistävä Linseed Oy. Voittaja ratkesi asiantuntijaraadin arvioinnin ja yleisöäänestyksen yhteistuloksen perusteella. Kilpailun tulos julkistettiin Helsingissä 8.5.2012 pidetyn Elintarvikepäivän yhteydessä.


Voittajaa luonnehdittiin tuotteeksi, jossa on aitoa kotimaista mustikkaa ja pellavaa modernisti tuotettuna; se on trendin harjalla myös kansainvälisesti. Tuote on maukas ja sopii moneen käyttöön, myös keliaakikoille ja vegaaneille. Myös pakkausta kehuttiin onnistuneeksi.

Kilpailuun osallistui yhteensä 50 kotimaista tuoteuutuutta. Voittajatuotteen lisäksi finaalissa olivat Atrian Bravuuri Broilerin Sisäfilee-Pekonirullat Bataattipedillä, Myllärin Luomu Riisipiirakka, Pirkka Mikrovalmis Uuniperuna sekä Provena Gluten Free Oat Bread Mix (gluteeniton kauraleipäseos).


Voittajan valinnassa oli yleisöäänestyksellä 50 prosentin painoarvo, ja asiantuntijaraadilla 50 painoarvo. Raati arvioi erityisesti kilpailuun osallistuneiden tuotteiden innovatiivisuutta, kaupallisia näkymiä ja aistittavaa laatua. Netissä toteutetussa yleisöäänestyksessä annettiin yli 3000 ääntä.


Tähtituote-kilpailu on järjestetty vuodesta 1989